mac tpöytälkoneja kahvikuppi työpöydällä, minimalistinen lähikuva

Hosting

Ellet ole luomassa blogia esim. wordpress.com:n ilmaisversioon, vaan luomassa sivustoa, jonka valtteina ovat mahdollisuus kasvaa ja muuntautua tarpeidesi mukaan yrityksesi matkalla menestykseen, tulee sinun hankkia sivustollesi ’katto pään päälle’, eli webhotelli joltakin palveluntarjoajalta. Hosting siis viittaa tilaan, minkä ’vuokraat’ palvelimelta ja missä sivustosi tiedostot ja tietokannat sijaitsevat.

Hostingia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota mm. palvelintilan kokoon, muistin määrään ja  varmuuskopiointiin. Tutki, mitkä palvelut ovat lisämaksullisia ja mitä sisältyy mihinkin pakettiin.  Palveluntarjoajilla on usein webhotellipakettien vertailutaulukot sivuillaan, joten näistä saa paremmin käsitystä mitä on tarjolla ja mitä juuri sinä tarvitset. Suositeltavaa on valita WordPressille optimoitu hosting. Sivustosi suunnittelijana tietenkin hoidamme aina hostingin ja domainin hankinnan luotettavalta yhteistyökumppanilta.

Hostingin hinta

Hyvään hostingiin kuluu yleensä sivuston laajuudesta ja tarpeista riippuen noin 10,00 – 30,00€ kuukaudessa. Joillain hostingeilla saattaa olla ensimmäisen vuoden hinta hyvinkin edullinen. Tässä suosittelemme katsomaan hieman pidemmälle kustannuksia laskettaessa, koska tarjousvuoden jälkeen hinta voi nousta huomattavan paljon. Useimmilla toimijoilla hostingin hinta maksetaan yleensä vuodeksi tai jopa useammaksi kerrallaan, eli vaikka hinta ilmoitetaan per kuukausi, lyhyin laskutusjakso voi olla vuosi. Tässä pätee yleensä sääntö, että enemmän on halvempi, eli mitä pidemmäksi aikaa sitoudut samaan firmaan ja maksat siten esim. useamman vuoden kerralla, sitä halvemmaksi hinta muodostuu.

Valintaan vaikuttavat seikat

Palveluntarjoajan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös asiakaspalveluun. Joiltain palveluntarjoajilta on saatavilla vain sähköposti tai chat ja jotkut tarjoavat asiakaspalvelua puhelimitse. Valinnoissa vaikuttavat tietenkin omat mieltymykset ja tarpeet. Me olemme löytäneet mielestämme juuri meille sopivan hosting palveluiden tarjoajan Hostaanin. Ei ole sellaista asiaa, omaa tai asiakkaan, mitä ei olisi hoidettu rivakasti ja perehtyen.

Muutamia asioita, mitä käyttää apuna valintaa tehdessä:

  • Sivustosi tarpeet, esim. sivuston koko ja liikennemäärä
  • Joustavat webhotellipaketit
  • Nopeus ja tietoturvallisuus
  • Hinta vs. ominaisuudet
  • Varmuuskopiointi
  • Laadukas asiakaspalvelu
  • Uptime ja palvelimien luotettavuus
  • Apu ongelmatilanteissa

Kuten aiemmmin mainittu, voit myös jättää webhotellin valinnan meidän huoleksemme. Meidän kotisivuasiakkaillamme webhotellin hankinta kuuluu aina palvelupakettiin, mutta vaikka et olisi asiakkaamme ja tarvitset apua, ota rohkeasti yhteyttä. Mikäli koko webhotellin hankinta valintoineen ja sivuston ylläpito tuntuu jo ajatuksena kovin rasittavalle, joit jättää sen meidän huolehdittavaksemme. Tarjoamme ylläpitopaketteja ja päivityspalvelua edullisin hinnoin!